יום רביעי, 1 באוקטובר 2014

תחביב עם תמורה, לברק בתנור

לא מעט שואלים אותי אז תפסת כמה דגים מה אתה עושה איתם? נו באמת?
אז התשובה פשוטה, אוכל אותם
לדעתי, אין מתחרה אמיתי לדג טרי, ישר מהים. אז בפוסט הזה אני אשתף מתכון אחד שתמיד עובד עבורי. למתעניינים שביניכם, כדאי לחזור מידי פעם לפוסט הזה כי אני אשתדל לעדכן מידי פעם עם מתכונים לפי עונת הדייג והדגה שעולה בחכתי

עונת דייג החורף כבר בפתח ויחד איתה יגיעו טורפי החורף שמעדיפים את חופי ישראל כשהמים קצת יותר קרים מהתה החם שיש לנו פה באוגוסט. בין הדגים האלו יגיעו החברים הטובים ביותר שלי, הלברקים, המכונה באס אירופאי בגולה הרחוקה והקרה. לא נדבר על איך הוא צד איך לתפוס אותו, נניח שאנחנו כבר יודעים ויש לנו כבר דג גדול ושמן טרי טרי ביד. הלברק זה אחד הדגים האהובים עליי הבשר שלו לבן עבה ועסיסי עם טעם.... פשוט אלוהי.

חבר טוב, ליונל, שאל איך עדיף להכין לברק, מטוגן או בתנור?

הנה התשובה, המתכון שתמיד עובד בשבילי.

מתכון לדג לברק בתנור בנוסח אסייתי 

דג לברק אחד 1-1.5 קילוגרם, נקי שלם לא מפולט
 גינגר טרי קצוץ דק בערך כף
פילפל צ'ילי טרי קצוץ דק דק (אפשר לכתוש), אפשר פחות או יותר לפי הטעם
שום, 6-7 שיניים קצוצות דק
רבע כוס רוטב סויה קיקומן
מירין 5-6 כפות
שמן 3-4 כפות
עגבניה טריה קצוצה דק
סוכר או סילאן או דבש סדר גודל של 3-4 כפות
כפית חומץ אורז
אפשר להוסיף מעט רוטב דגים

להכניס הכל ביחד למגש להשרות את הדג שעתיים מחוץ למקרר

לקצוץ ירקות לרצועות דקות לעטוף את דג עם הירקות עם הרוטב של המשרה בנייר כסף
שימו לב, הירקות לא אמורים להתבשל למוות, הם אמורים להשאר חיים למחצה בסוף התהליך. לא מוצא חן בעינכם, צלו בנפרד ירקות שורש ותפוחי אדמה לפי טעמכם ליד המנה.

להכניס לתנור הטמפ 120-150 מעלות
ל 15-20 דקות

לפתוח את הניר כסף ולצלות פתוח עוד 3 דקות 
לפני הצלייה לקחת מהרוטב ולהרטיב את החלק החשוף של הדג
לחזור על ההרטבה כל דקה בערך

להגיש חם עם מעט קוסברה קצוצה מעל ופלח לימון

סמכו עליי יצא..... דליקטוסיק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה